سفره ماهی ها معمولاً در گروههای بزرگ و به صورت دسته جمعی زندگی میکنند.
استخوان بندی سفره ماهیها از غضروف که
مادهای سخت ولی نرمتر از استخوان است تشکیل شدهاست.
پس تمام بدن یک دست و یک پارچه از غضروف ساخته شده است.
متجاوز از 150نوع آن شناسائی شده اند که غالبا در آب اقیانوس ها به سر می برند
نوع تغذیه:
سفره ماهی ها از صدفها و نرمتنان تغذیه می کنند.
غذای آنها را نرم تنانی مثل حلزون ، خرچنگ ها و نیز گاهی ماهی های کوچک تشکیل می دهند.
دندان های آنها همچون تله روی هم می افتد،
و دارای آرواره های بسیار قوی اند
ولی تهدیدات مرگبار آنها که متوجه انسان می شود
نه از این آرواره های قوی، بلکه از ناحیه دم است.
ویژگی مهم دم سفره ماهی :
دم ماهی دارای نیش زهرآگینی است که
در بدن قربانی فرو می رود و او را از پای در می آورد.
این نیش تیز خار مانندی که در انتهای دم شلاق مانندشان قرار دارد
و قابلیت رشد آن هم تا 37 سانتیمتر است.
در زیر نیش خار مانند این ماهی، دو شیار محتوی غده زهر وجود دارد.
تمام طول نیش با یک پوست نازک پوشیده شده و زهر در داخل آن قرار گرفته است.
به این دلیل به این نوع سفره ماهی، سفره ماهی خاردار یا نیش دار Stingray می گویند.
ممکن است به این ماهی، سفره ماهی دم شلاقی whip-tailed ray هم بگویند.
سفره ماهی ها معمولا" با یک حالت تهاجمی حمله نمی کنند
حتی زمانیکه از خود دفاع می کنند.
بیشتر به هنگام تهدید با شنا از محل خطر دور می شوند.
بنا برین بیشتر این سفره ماهی ها نه ترسناک و تهدید آمیز هستند و نه خطرناک.
پرواز سفره ماهی :
این سفره ماهی ها با حرکاتی شبه پروازی شنا می کنند و
در واقع با حرکت دادن باله های سینه ای شان این کار را انجام می دهند.
آنها بدن تختی دارند و به همین دلیل قادرند خود را در اعماق دریا مخفی کنند.
از آنجاییکه چشم آنها در بالای بدنشان و دهانشان در زیر بدن قرار گرفته است،
نمی توانند طعمه خود را ببینند.
در عوض از حواس بویایی یا گیرنده های الکتریکی مشابه برخی کوسه ها استفاده می کنند.
آنها چنان در زیر شن ها به کمین می نشینند که گاهی جز چشم ها و دمشان چیزی دیده نمی شود.
اندازه سفره ماهی ها :
سفره ماهی ها اندازه های متغیری دارند و
پهنای آنها از 25 و 30 سانتی متر تا 8/1 متر می رسد
و اغلب آنها حداقل 90 سانتی متر طول دارند.
دم آنها معمولا دوبرابر طول بدنشان است.
علاقه مندان به آبزیدان ها در آمریکای شمالی
سفره ماهی های آب شیرین را پرورش می دهند.
مراحل رشد دانه و شرایط لازم برای آن
می دانید یکی از راه های مهم افزایش گیاهان کاشتن دانه های گیاهان است.
می دانید که دانهها از نظر شکل، اندازه، رنگ و وزن با هم تفاوت دارند.
بلکه برای اینکه گیاه حاصل از دانه بتواند به زندگی خود ادامه دهد
و بیشتر رشد کند احتیاج به نور کافی و مناسب خورشید و خاک خوب دارد .
شکل و اندازه دانه ها یکسان نیستند ،
هر گیاهی دانه خاص خود را تولید می کند.
بعضی از دانه ها کروی هستند و بعضی به شکل تخم مرغ ،
گروهی دیگر از آنها سه گوشند .
بعضی دیگر باریک و درازند و برخی به شکل و اندازه یک عدس هستند .
حتی رنگ دانه ها نیز تفاوت زیادی با هم دارند .
کافی است به حبوباتی که در خانه دارید توجه کنید
میبینید که رنگ دانه ها ممکن است
ساده یکدست ، خالدار، راه راه یا سیاه و سفید باشد،
همینطور اندازه و وزن دانه ها نیز متفاوت است .
مراحل رشد دانه و شرایط لازم برای آن
ابتدا دانه را در آب خیس می کنیم تا پوسته ی آن مقداری آب را جذب کرده و نرم شود .
و بیشتر رشد کند احتیاج به نور کافی و مناسب خورشید و خاک خوب دارد .