فتو علوم

علمی و آموزشی

فتو علوم

علمی و آموزشی

تار بافی عنکبوت از نمای نزدیک




تار عنکبوت شبکه‌ای از رشته‌های پروتئینی است که توسط عنکبوتها تنیده می‌شود. 
این پروتئین سرشار از آمینو اسیدهای آلانین و گلیسیناست. 

بیشتر رشته‌های پلی پپتیدی سازندهٔ این پروتئین، به صورت صفحات بتا آرایش یافته‌اند. 

این صفحات در زمینه‌ای از رشته‌های آمینو اسید به صورت صفحات آلفا جای گرفته‌اند. 

مارپیچ‌های آلفا با بی‌نظمی زیادی به هم پیچیده‌اند و همین بی‌نظمی باعث خاصیت کش سانی تار می‌شود.

 یکی از ویژگی‌های جالب تار عنکبوت این است که مقدار زیادی نمک و مواد ضد باکتری و ضد قارچ دارد 

که در برابر حملهٔ باکتری‌ها و قارچ‌ها از آن محافظت می‌کند.