فتو علوم

علمی و آموزشی

فتو علوم

علمی و آموزشی

علوم تجربی سوم ابتدایی - درس 11- رشد دانه لوبیا



بخشهای مهم و اصلی دانه

هر دانه ای را با هر اندازه و شکل  و رنگی که داشته باشد،

 وقتی برش داده و خوب نگاه میکنیم ،

 میبینیم که معمولا ازسه قسمت اصلی تشکیل شده است :

پوسته خارجی :

 پوسته خارجی است که وظیفه اش حفاظت از دانه است

 و معمولا سخت و محکم میباشد .

قسمت ذخیره غذایی دانه

 قسمت ذخیره ای که خود دانه است ،

 یعنی همان قسمتی که مورد استفاده غذایی ما قرار میگیرد ،

 آنچه به عنوان فندق ، پسته و نخودچی میخوریم ،

 همان قسمت ذخیره ای دانه است .

گیاهگ : 

گیاهک است که به آن جنین گیاه هم گفته میشود

 یعنی قسمت بارور دانه است و همین قسمت است

که پس از کاشتن گیاه رشد میکند

 و گیاه جدیدی را به وجود میآورد . 

این قسمت کوچک است و چون داخل پوسته است دیده نمیشود .